Veckobrev

Vecka 24

Skolavslutningen är den 15 juni kl. 10.00 på stora skolgården. Ni är välkomna till klassrummet kl. 9.15. Vi kommer att ha ett litet avslutningsprogram ”för oss själva” innan den stora avslutningen. Det blir trångt men vi får tränga ihop oss! Klockan 9.45 samlas klassen sedan på fotbollsplanen för att tåga med flaggor till stora gården där den gemensamma avslutningen tar vid. Efter den avslutningen ses vi utanför matsalen för att ta ett sista farväl.

Här kommer en liten hälsning ifrån Åsa som ska ha klassen nästa år. Hon har inte möjlighet att hälsa på den här terminen men vi i klassen kommer att få se fotografier av henne så att alla känner igen henne i höst!

Hej!
Jag heter Åsa Gustafsson är född och uppvuxen i Nynäshamn och bor nu i Segersäng med min man och våra söner som är 9 och 12 år gamla. Ett stort intresse för mig och min familj är skidåkning och det blir många turer till svenska fjällen under vintern.
Jag har sedan 2003 arbetat i skolor i Haninge kommun och lämnar nu Dalarö skola. Jag ser nu fram emot att lära känna er och era barn och utvecklas tillsammans med dem.
Hälsningar Åsa
Sommarhälsningar Kristina

Vecka 23-24

Nu börjar terminen lida mot sitt slut! Nästa vecka är vi lediga måndag, tisdag. Vi har tjuvstartat nationaldagsfirandet med att prata om dagen, flaggan och med att sjunga Du gamla, du fria. Vi målade också fina, svenska flaggor.

Välkomna alla fritidsföräldrar på sommarfika på torsdag på fritids från skolans slut till 16.30.

Skolavslutningen är den 15 juni kl. 10.00 på stora skolgården. Ni är välkomna till klassrummet kl. 9.15. Vi kommer att ha ett litet avslutningsprogram ”för oss själva” innan den stora avslutningen. Klockan 9.45 samlas klassen sedan på fotbollsplanen för att tåga med flaggor till stora gården där den gemensamma avslutningen tar vid.

Välkomna!

Vi kommer att städa lite pö om pö i klassrummet så det är viktigt att ha väska eller plastkasse med sig till skolan, gärna varje dag! Det gäller också att städa ur klädlådor för det är mycket kläder och skor som glömts kvar utanför klassrummet.

Hälsningar Kristina

Vecka 21 och 22 – Klass 2A

Onsdagen den 24 maj är det dags för Svandammsskolans löparfest och Lunken. Vi kommer starta 9.30 i Svandammsparken. Vi kommer att servera hamburgare med bröd denna dag och hela klassen slutar klockan 12.30. (Måndagen den 22 maj går därför hela klassen till 13.20.) Tänk på att ha bekväma kläder och framför allt bra springskor.

Tosdagen och fredagen den 25-26 maj är det lov.

Tisdagen den 30 maj ska vi till simhallen. Ta med badkläder, handduk och tvål. Vi är tillbaka på skolan ca 13.00, alltså vanlig tid.

Onsdagen den 31 maj ska vi i F-3 ha en gemensam vårvandring. Vi kommer att gå till Nickstabadet. Där kommer vi att leka och äta lunch innan vi går tillbaka. Barnen serveras korv med bröd, frukt och dricka. De får gärna ha med sig någon extra dricka och frukt och de vill.

Skolavslutningen är torsdagen den 15 juni klockan 10.00. Mer info kommer senare.

Vi märkte i veckan när det regnade att det är många som saknar regnkläder här på skolan. Vi är ute på rast och på fritids i alla väder så det är viktigt att barnen har bra kläder här.

Läxan: Inga läxor denna vecka, men läs, läs och läs. 😉

Med vänliga hälsningar Kristina

Vecka 20

I måndags hälsade vi Mohamad välkommen till klassen. Han kommer närmast från Finnspång men ursprungslandet är Syrien. Klasskamraterna tar väl hand om honom och han har redan ”smält” in i klassen.

Fredagen i v 19 var vi på Kulturskolan och såg Issagan med bl a skådespelare från Svandammsskolan. Dansare var också med och förgyllde föreställningen. Vi skrev tackbrev till alla medverkande.

Vi har målat spökhus och skrivit om dem. Det blev spännande sagor.

Nu kan vi mycket om kroppen så veckans läxa blir det nog inga problem med. Det gäller att hitta ”kroppen-ord” i en ordgömma.

Trevlig helg! Kristina

 

Vecka 19

Redan på torsdagen kom många fina läxor med fakta om skelettet. Härligt!

Läxa den här veckan är läsbingot som ni fick förra fredagen. Det gäller alltså att läsa mycket under veckan och att kryssa i bingorutorna när man läst.

Härligt med sol och värme. Eleverna fick skriva utomhus om vår skolgård på våren. Ni ser exempel här på bloggen. Solen lockar verkligen fram glädje och energi.

Trevlig helg önskar Kristina

Vecka 18

Tack för alla trevliga utvecklingssamtal! Alla kunde komma och det känns bra att jag fått träffa er och att ni kunnat se alla fina arbeten era barn gjort.

Läxa den här veckan är att skriva allt man vet om skelettet. Vi har tittat på film, hälsat på ”Kalle” vårt plastskelett, läst i Människoboken så eleverna kan redan mycket.

Utmaningsläxa är ett läsbingo som man har två veckor på sig att göra. Väldigt många har lämnat in påskharenläxan och målat var man läst någonstans. Det märks på läsningen i skolan när man anstränger sig och läser lite extra hemma.

På fredag ska vi till Kulturskolan och se Issagan, en teaterföreställning. Vanliga skoltider.

Trevlig Valborg och Första maj önskar jag er!

Kristina

Vecka 17

Vad härligt det är med vårsolen som lyser även om det är lite kyligt i luften.

Det är roligt att så många elever verkligen läste under lovet och att de har redovisat och visat sin målade påskhare. Det var mysigt att läsa ute, under en filt, på toan mm.

Välkomna på utvecklingssamtal nästa vecka. Inbjudan har ni fått via mail.

Läxa är att läsa om vårens högtider och att svara på frågor. Texten är ganska svår men då får man ta hjälp av en vuxen. Alla elever har läxan med sig i väskan. Jag hoppas att alla lämnar in den på fredag!

Trevlig helg önskar Kristina

Vecka 14-15

Vilka fantastiska barn ni har! Så fint de showade både för er och för F-klasserna och ettorna dagen efter. Roligt att så många kunde komma!

På tisdag badar vi i Ösmo efter lunch. Vanliga skoltider. Badkläder, handduk och frukt som vanligt.

På torsdag och fredag är jag ledig. Min gamla moster begravs. Petra, Tindras mamma, och Anna Johansson delar då på ansvaret för klassen.

På torsdag morgon går Petra med eleverna till kyrkan där personalen berättar om varför vi firar påsk med hjälp av dockor och ett uppbyggt landskap.

Ingen läxa till fredag. Men det är alltid viktigt att läsa! Så jag skickar med en läslapp med en bild där man kan måla delar om man läser på olika ställen hemma under nästa vecka och under påsklovet. En utmaning! Vem klarar av det?

Här nedan har ni haren ifall ngn glömt papperet i skolan.

Påsklov har vi vecka 15 och sedan ses vi tisdagen den 18 april.

Glad påsk
önskar Kristina

 

Vecka 13

Nu närmar det sig! Välkomna till matsalen på tisdag, 28/3, kl 18.30. Då framför 2A och 2B sin lilla sångshow för er. Efter uppträdandet är ni välkomna på en enkel ”fika” i klassrummet. Där kan ni också läsa våra rymdarbeten som vi samlat i ett häfte. På väggarna i klassrum, korridor och trappan finns annat fint att läsa och titta på. Det hela tar högst en timme.

Samma dag, på tisdag, på fm är vi inbjudna till Stadsbiblioteket. De elever som lämnat in lappen om lånekort får då sina kort och kan låna egna böcker. Vi andra kan låna till skolan.

På onsdag, 29/3, åker vi till ishallen efter lunch och ser på konståkning. Showen heter Älvornas vårdans och där medverkar bl a Julia och Saga från klassen. Den dagen slutar alla elever när vi kommer hem därifrån, ca 13.30. På måndag, 27/3, slutar alla 12.30 i stället.

Nu har vi snart läst ut Diamantjakten. Sista kapitlet är läsläxa till på fredag. Skrivläxa är att skriva och berätta vad man tyckte om boken.

Hur var handlingen?
Var texten lagom svår?
Var kapitlen lagom långa?
Vilket kapitel tyckte du bäst om?
Vad var mest spännande?

Rubrik Diamantjakten. Skriv fina bokstäver! Skriv hela meningar.

Trevlig helg önskar Kristina

Vecka 12

Vi tränar för fullt inför föräldrakvällen den 28 mars. Vi hoppas att alla har möjlighet att komma.

Under veckan som kommer har vi planerat att arbeta med fabler. Läxa är att titta på en youtubefilm om Haren och sköldpaddan. Följ länken.

Läsläxa är kapitel 24 i Diamantjakten.

På torsdag ser vi en föreställning på Vågen. Den heter SOPOR och handlar om hur vi ska vara rädda om vår natur och vår miljö. Vanliga skoltider.

Trevlig helg! Kristina

Veckobrev v. 11 (OBS! Alltså nästa vecka)

Det var mysigt att träffas igen efter sportlovet. Vi har kört hårt med engelska djur och kroppsdelar. I svenska har vi tränat på stavningen av tj-ljudet på olika sätt. I matte har vi jobbat med gånger 2, 3 och 5. Det går galant! Titta på bloggen så ser ni vad vi gör!

Tisdagen den 28 mars tänkte vi och 2B ha ett litet sånguppträdande för er föräldrar i matsalen kl. 18.30. Vi sjunger sånger om rymden och sånger på engelska mm. Efter föreställningen är ni välkomna till klassrummet för att titta på våra arbeten om rymden. Välkomna!

Läxa är kapitel 23 och skrivläxa är att skriva en egen serie. Vi har läst Bamsetidningar och pratat om serier.

Jag bifogar, via mail, rektorsbrev och en länk till en föräldraenkät som jag hoppas ni tar er tid att besvara.

Mvh Kristina

Veckobrev v. 9-10

Läxa är kapitel 22 och det får bli den enda läxan vecka 10.

På torsdagen i v. 10 åker vi skridskor. Vanliga skoltider. Vi serverar korv med bröd och dricka till lunch. Ta ev med något att dricka och en frukt. Kom ihåg att ta med skridskor och hjälm!

Nu får barnen sin välbehövliga vila från skolan. Jag önskar alla elever ett härligt sportlov!

Mvh Kristina

Veckobrev v.  8

Den här veckan har vi arbetat flitigt med ng-ljudet på olika sätt. Vi har bland annat skrivit fantasisagor med många ng-ljuds ord både stavade med ng, n och g.

I matte har vi adderat och subtraherat med 1, 10 och 100 först och sedan med fler ental, tiotal och hundratal.

Vi har sjungit och pratat om väder på engelska. What´s the weather like today? It´s sunny, It´s rainy osv.

På tisdag ser vi en föreställning med Ösmo Barn på Vågen på fm. Vanliga skoltider.

Fritids saknar fortfarande en del sportlovslappar. Lämna in snarast!

Läsläxa är kapitel 21 och önskeläxa är att skriva en saga om en Disneyfigur. Kalle Anka kanske hamnar i trubbel eller Musse Pigg kanske går vilse! Låt fantasin arbeta!

Kom ihåg läxboken på fredagar!

v. 9 är det sportlov.

Trevlig helg önskar Kristina

 

Veckobrev v. 7

Det var roligt att höra att flera elever var och provade instrument på Kulturskolan i lördags. Kanhända får vi några nya instrumentalister i klassen?

Klassens timme på torsdagar är helt fantastisk! Den här veckan var det trolleri och dans av både en pojke och några flickar. Det fina är att kamraterna applåderar och jublar på ett trevligt sätt. De stöttar verkligen kamraterna som uppträder. Vi fick också lära oss några ord på teckenspråk av några barn.

Det ska bli intressant att läsa om läsvanor i klassen.

I veckan har vi repeterat olika mattemoment, haft läsförståelse och rättstavning. Det är roligt att se att eleverna gör framsteg hela tiden.

Läxa är kapitel 20 och önskeläxa att skriva en dikt om vintern. Man kan börja varje mening med Vintern är……. eller också skriver man egna meningar om vintern.

Vi ska besöka stadsbiblioteket under mars månad. Då får eleverna egna lånekort. Skickar hem en lapp som ni måste fylla i för att eleverna ska få sina kort. Lämna lappen snarast så skickar jag den vidare så att våra kort är klara när vi ska besöka bibblan.¨

Trevlig helg önskar Kristina

Veckobrev vecka 6

I tisdags var vi på musikcirkus på Kulturskolan. Eleverna fick se och höra andra elever spela instrument och dansa. Jag skickar hem anmälningsblankett om det är någon som vill börja spela ett instrument. Ni är också välkomna till Öppet Hus på lördag, se bilden härovan.

Läxa denna vecka är läsläxa kapitel 19.
Ni kommer även att få hem en enkät som handlar om läsning. Vi i 1-3:s arbetslag går nu fortbildning med Skolverket läslyft och just nu läser vi om vad eleverna möter för texter hemma. Fyll i enkäten tillsammans med era barn och skicka med till skolan på fredag.

Påminn era barn om att ta med läxboken på fredagar.

På måndag börjar det en ny elev i klassen, Emilia. Vi har skrivit brev till henne, på elevernas initiativ, och i går fick vi svar. Vi hoppas att hon ska känna sig välkommen till klass 2A.

Trevlig helg!

Kristina

Veckobrev v. 5
Nu är vi rymdexperter! Det har varit ett väldigt roligt och lärorikt tema.

Läxa är kapitel 18. Läxa är också att kunna månaderna. Både att rabbla och att stava alla månader.

OBS! Vi läser upp läxan på fredagar. Då behöver läseboken vara med till skolan!

På tisdag ska vi på Musikcirkus på Kulturskolan. Vanliga skoltider.

Trevlig helg!
Kristina

Veckobrev v. 4

Oj vad vi jobbar i klassen! Vi lär oss massor om rymden, om veckodagar på engelska, geometriska former, klockan, subtraktion där hundra är den största termen. Vi läser också mycket tillsammans, faktatexter, egna texter, sagor.

Finfina läxor fick jag både mailade och i pappersform. Härligt att läsa upp för klassen!

Jag lägger ibland ut nya veckobrevet redan på torsdagar. Har märkt att några läst ”fel” brev. I fortsättningen läggar jag ut det på fredag fm så det inte blir missförstånd.

Glöm inte idrotten på måndag!

Läxa är stycket Gavinis guld. Läxa är också att gå in på ungafakta.se och läsa om rymden. Leta reda på något du tycker är intressant och läs och lär!

Trevlig helg
önskar Kristina

Veckobrev v. 3

Vad härligt det var att träffas igen! Det märktes att alla var utvilade för nu fanns det mycket arbetsenergi!

Vi har start upp med tema Rymden och hunnit prata och sjunga om Big Bang och om stjärnor. Det är ett spännans och intressant ämne!

Läxa är läsning som vanligt. Kapitlet är nr 16. Skrivläxa är en önskeläxa från en elev: Att skriva om planeter, himlakroppar eller stjärnbilder. Skriv om något du kan eller ta reda på något nytt!

OBS!
Tisdagen den 24 januari är fritids stängt pga personalutbildning.

Mvh Kristina

Veckobrev v. 2

Välkomna tillbaks till skolan igen efter jullovet! Vi träffas i klassrummet på onsdag 8.10 och den dagen slutar alla 12.50.

Vi har en liten schemaändring den här terminen. Det är idrott på MÅNDAGAR i stället för tisdagar. Idrott som vanligt på fredagar. Annars är det inga ändringar.

Nu på fredag, den 13 januari, är det tjugondedag jul. Vi har traditionell julgransplundring i idrottshallen. Efter den har eleverna idrott som vanligt.

Jag ser fram emot att träffa er alla igen.

Gott Nytt År!

Krisitna

 

Veckobrev v. 51

Vi hade en jättemysig luciadag med ett fantastiskt luciatåg av sexorna och sedan pyssel tillsammans 2A och 2B. Vi skrev till sexorna och tackade och de blev jätteglada!

På måndag, den 19 december, slutar båda grupperna kl. 12.50.

På julavslutningen den 21 december börjar alla 8.10 och slutar 11.30 efter att vi har ätit lunch.

Nu väntar lovet som vi alla längtat efter, efter den här mörka hösten. Vi behöver vila men – läs gärna lite då och då! Det behöver man också göra för att inte ”tappa farten”!

Skolan börjar igen onsdagen den 11 januari och den dagen slutar alla kl. 12.50.

Tack för den här terminen önskar Kristina

God Jul!

Veckobrev v. 50

Vi myser i adventstid! I går, torsdag, hade vi samling alla elever i f-3. Vi pratade om jultraditioner och sjöng sånger tillsammans. På em var 2A i kyrkan och sjöng andra sånger, lyssnade på kyrkklockorna och på den stora orgeln, världens största instrument. Det blev väldigt stämningsfullt.

Läsläxa kapitel 15. Läxa från era egna läxförslag är att : Rita av dina reflexer på ett papper. Skriv även var på kläderna de sitter.

På tisdag firar vi lucia i skolan. Sexorna har luciatåg för övriga skolan. Sedan pysslar 2A och 2B tillsammans. Vanliga skoltider är det som gäller för oss i tvåan. Ingen idrott den dagen.

Ha en härlig tredje advent hälsar Kristina

Veckobrev v. 49

Dockteatern på Gröndalsskolan var jättebra. Barnen uppskattade verkligen föreställningen!

En sån härlig dag vi fick på Naturskolan! Entusiastiska barn som lärde sig massor om djurens sinnen och om miljötänk. Flera har berättat att de pratat hemma om skillnaden mellan stearinljus och paraffinljus!

Och – på båda ställen uppförde sig eleverna precis som man ska – perfekt! Man känner sig stolt som lärare när man gör utflykter med klassen!

Tyvärr blev kyrkobesöket inställt i torsdags pga sjukdom. Men nästa torsdag blir det av i stället, alltså den 8 december. Vanliga skoltider.

Läsläxa som vanligt. Den här veckan blir det kapitel 14. Några böcker blir liggande kvar i skolan. Jag påminner förstås men vi får hjälpas åt. Läxan från era önskeläxor är att skriva om något man verkligen gillar.  Skriv en kort liten berättelse om det.

Klassdisco i kväll, fredag! Det blir kul!

Ha en trevlig andra advent
önskar Kristina

 

Veckobrev v. 48

Vi hade en trevlig dag när vi såg föreställningen Adde och Främlingen på Ormteatern. Ett aktuellt ämne om rädslan för det främmande. Eleverna var en väldigt fin publik och när vi kom hem skrev vi tackbrev till skådespelarna.

Veckan som kommer bjuder på många trevligheter! På tisdag ska vi till Gröndalsskolan och se dockteater. Det blir på fm så idrotten går bort. INGA idrottskläder på tisdag alltså.

På onsdag, den 30 nov, ska vi till NATURSKOLAN. Ta med förmiddagsfika, en smörgås och något att dricka. Vi är ute större delen av dagen så se till att ha bra och varma kläder på. Vi samlas i elevhallen 7.30 och kommer till skolan ca 1400.

På torsdag, 1 december, är vi inbjudna till kyrkan för att titta på julkrubban och sjunga julsånger. Vanliga skoltider.

På fredag börjar skolsköterskan med hälsokontroll av klassen (väga, mäta). Det gör hon enskilt med eleverna en och en och ni föräldrar behöver inte vara med.

Läxböckerna lyser ibland med sin frånvaro! Påminn eleverna att ta med boken på fredagar.

Läsläxa är kapitel 13 och läxa, som ni önskat, är att skriva alla ord man kan som börjar på lj, dj och hj. Vi har tränat de orden mycket i skolan.

Ha en trevlig advent
hälsar Kristina

Veckobrev v. 47

Onsdagen den 23 november ska vi tillsammans med 2B på en föreställning av Ormteatern i Haninge. Vi ska då åka tåget som går klockan 7.49. Vi samlas därför 7.30 i elevhallen. Om ni vill lämna ert barn direkt vid Nynäshamns station så får ni meddela mig senast dagen innan. Vi kommer tillbaka till skolan lagom till lunch.

Skickar med en lapp från fritids om julledighet.

Vad trevligt det var att träffa alla er föräldrar tillsammans med barnen på utvecklingssamtalet. Jag tycker eleverna tar ansvar och de var noga med att visa allt de gjort i skolan. Här nedan ser ni alla superbra läxförslag! Vi kommer att börja med ett av dem redan till nästa vecka.
Läxa är förstås Diamantjakten kapitel 12. Läxa från era förslag är att skriva ord på engelska som man kan. Minst åtta ord men gärna flera!

Läxförslag från barn och föräldrar i 2A

 • Man kan rita en teckning om vad man vill
 • Hitta på en lek
 • Skriva en dikt som man sedan ska läsa upp för klassen
 • Laga mat och skriva ett recept
 • Skriva en saga
 • Skriva om sin sportaktivitet
 • Lära sig om hur det var förr i tiden. Då kan man titta på internet eller intervjua en äldre släkting
 • Skriva en saga om en Disneyfigur
 • Bokrecension på någon bok man läst som liten
 • Rita av dina reflexer på ett papper
 • Skriva alla ord du kan på lj, dj, hj
 • Förklara din finaste blomma på ett papper
 • Beskriva din finaste dag
 • Rita och berätta om olika planeter, himlakroppar eller stjärnbilder
 • Diktamen. Eleverna får hem en text som de övar att skriva. På skolan läser läraren upp texten och eleverna skriver
 • Mattespel
 • Skriva om något man verkligen gillar
 • Årets månader. Skriva en sak som är typisk för varje månad
 • Faktatext och skriva meningar om texten vi läst. Och rita en bild
 • Skriva en saga utan föräldrarnas hjälp
 • Läsa en faktabok
 • Att läsa en bok
 • Spela Fun English
 • Intervjua sin familj om t ex favoritfärg, favoritmaträtter, favoritfotbollslag osv
 • Vardagsmatte t ex Räkna alla fönster, väg all mjölk i kylen, hur långa är husets väggar
 • Göra elevspel.se
 • Läxor som tränar saker man redan arbetat med. Inte läxor där man ska lära sig nya saker. (Färdighetsträning-bra)
 • Pyssel om julen som man kan visa kamraterna
 • Ta reda på saker om kroppen
 • Engelska ord

Trevlig helg önskar Kristina

Veckobrev v. 46

Det är många som varit sjuka i veckan. Vi hoppas att alla tillfrisknar till nästa vecka!

Nu har ”kören” till Hälsning till Hellsing-konserten vuxit. Det är jätteroligt att så många vill vara med. Vi träffas klockan 15.00 utanför Kulturskolan på söndag, övar en stund och sedan drar konserten igång kl. 16.00. Den tar ca 1 timme. Barnen får sitta i salongen under föreställningen och äntra scenen när det är deras tur. Annons har stått i Nynäsposten och i morgon kommer ett litet reportage. Det blir jättekul!

På torsdag den 17 november åker vi skridskor i ishallen. Vi träffas i vanlig tid i skolan och promenerar sedan till stationen där vi tar buss till Kvarnängen. Hjälm och skridskor förstås och egen klubba om man vill men inte puck utan tennisboll. Vi äter i skolan när vi kommer tillbaks. När vi tar paus i ishallen äter vi smörgåsar som vi tar med från skolan. Vi har även med muggar så man kan dricka vatten till. Egen frukt och dricka kan man ta med om man vill. Skolan slutar i vanlig tid.

Läsläxa är kapitel 11. Kom ihåg att ta med läseboken!

Välkomna till utvecklingssamtal i klassrummet. Nu har vi förberett oss och eleverna har skrivit egna utvärderingar av terminen. Precis som förra terminen har vi två kvällar för samtal. Grupp 1 (blå grupp) är välkomna tisdagen den 15 november kl. 17-19.30 och grupp 2 (röd grupp) onsdagen den 16 november klockan 16-18.30. Räkna med 30-45 minuter för samtalet och kom när det bäst passar er den givna dagen. Eleverna visar sina arbeten och iup och ni får också en stund tillsammans med mig då vi pratar om hur eleverna utvecklats i skolarbetet. Kan ni inte den dagen ni fått så kontakta mig så kan ni byta dag med någon. VÄLKOMNA

Veckobrev v. 44-45

Jag önskar alla elever ett härligt höstlov från skolan! VI ses igen måndag i v. 45.

Läxa till fredag v. 45 är kapitel 10 i läseboken.
Barnen läste läxan väldigt bra i dag. Men många böcker saknades. Vi läser för varandra två och två och då behöver boken vara med!

Välkomna till utvecklingssamtal i klassrummet. Precis som förra terminen har vi två kvällar för samtal. Grupp 1 (blå grupp) är välkomna tisdagen den 15 november kl. 17-19.30 och grupp 2 (röd grupp) onsdagen den 16 november klockan 16-18.30. Räkna med 30-45 minuter för samtalet och kom när det bäst passar er den givna dagen. Eleverna visar sina arbeten och iup och ni får också en stund tillsammans med mig då vi pratar om hur eleverna utvecklats i skolarbetet. Kan ni inte den dagen ni fått så kontakta mig så kan ni byta dag med någon. VÄLKOMNA

Hälsningar Kristina

Veckobrev v. 43-44

Vi simmade så det stod härliga till i tisdags. Det blev mycket träning så nu är det ännu fler som är nära målet att kunna simma 50 meter.

I matte har vi tränat på addition med uppställning (utan tiotalsövergång). Se på inläggen här på bloggen. Vi har pratat om hur barn har det på olika ställen i världen, hur de tar sig till skolan, vad de leker, och sedan jämfört med oss här i Sverige. Eftersom det är FN-dagen på måndag har vi även gått igenom Barnens Rättigheter och sjungit sånger om FRED och att Alla är lika inuti! På måndag har F-3 en gemensam samling där vi sjunger och läser fredsdikter.

Vi fortsätter med läsläxan och den här veckan är det kapitel 9 Glitteränglar. Flera har bytt från röd (lite mindre text) till grön bok. Jag försöker peppa de som är på gång att ”levla”! Barnen läser för mig en och en på fredagar. Inte hela texten dock men en sida ungefär.

V. 44 är det höstlov.

Ha en härlig helg önskar Kristina

 

Veckobrev v. 42

Vi har haft Röris på stora skolgården varje morgon den här veckan, vår hälsovecka! Det är så uppfriskande med lite rörelser innan skolan börjar. Barnen har varit noga med att ta grönsaker till maten. Vi får hoppas att det håller i sig.

På tisdag den 18 oktober är det bad mitt på dagen. Ingen idrott den dagen. Ta med badkläder, handduk och ev frukt.

Läsläxa är kapitel 8 Ett nytt jobb. Läsningen hos eleverna blir bara bättre och bättre. Träna lite varje dag – det är det bästa!

Titta in på bloggen på alla fina arbeten vi har gjort!

Trevlig helg!

Kristina

Veckobrev v. 41

Den här veckan har vi hälsovecka på Svandammsskolan. Vi började  veckan med att åka till Ica Maxi där vi fick lära oss om frukt och grönt. Vi smakade bl a drakfrukt, paprika, selleri, tomater mm. Som avslutning gick vi en tipspromenad som handlade om frukt och grönt. Vi fick med oss en stor kasse med frukter hem till skolan. Då skrev vi till Ica Maxi och tackade medan vi mumsade på vindruvor.
Vi kommer att prata om hur vi mår bra genom att röra oss, sova ordentligt, äta allsidigt och vila förstås. Tallriksmodellen och kostcirkeln kommer vi också att arbeta med.

Idrott i morgon, tisdag, och på fredag som vanligt.

Läsläxa är kapitel 7. Det ligger kvar en del läxmappar i skolan. Jag påminner eleverna i morgon.

Mvh Kristina

Veckobrev v. 40 klass 2A

Nu kan vi allt om maskar! Vi har läst, ritat, skrivit och tittat på filmer om hur maskarna ser till att vi får bra jord.

I engelska har vi läst meningar och skrivit. Och sjungit om färgerna.

Vi har fortsatt vårt sagotema med att läsa sagor som Bröderna Grimm tecknade ner. I dag läste vi Törnrosa och dansade ringdans!

I matte spelar vi mattespel och pratar om hela och delar.

Jag är inte i skolan nästa vecka, v. 40. Eleverna har en vikarie som heter Frida. Fredrik kommer också att vara mycket i klassen. Nästa veckobrev kommer därför på måndag i vecka 41.

Läxa till fredag är kapitlet Maj-Björns första resebrev.

Trevlig helg!

Kristina

 

Veckobrev v.39 klass 2A

Oj vad veckorna går fort! Eleverna var superduktiga i simhallen. Trevliga och bra på att simma!

Vi har pratat om och läst sagor i veckan. Fråga gärna om Bröderna Grimm och vilka sagor de tecknade ner. Det kan dom!

I matte har vi tränat på att skriva alla tal från 0 – 100, gjort addition med tiotal och ental t ex 25+4, arbetat med former, repeterat klockan, arbetat med hela och delar 1/2, 1/3, 1/4 mm.

I no läste vi om spindlar. Titta på bloggen så får ni veta mer!

Läsläxa är kapitel 5 Astas dagbok. Vi förhör som vanligt på fredag.

Hampus kommer att vara idrottslärare resten av läsåret eftersom Emma är sjukskriven. Fredrik Landelius har fritidstjänsten nu och delar klassen med mig vissa pass i veckan.

Trevlig helg! Kristina

Veckobrev v.38 klass 2A

Här kommer några korta saker från föräldramötet:

 • Det är god stämning, bra kamratskap, gott socialt klimat i klassen. För det mesta är det arbetsro och eleverna tar alltid ansvar för sitt arbete.
 • Anmäl all frånvaro i Dexter. Om ni inte har tillgång till dator så sms:a mig så det inte blir några missförstånd.
 • Torsten Seidel är skolrådsrepresentant. Ev. kan Luddes mamma Carolina vara reserv eftersom hon redan är med som representant från 4:an.
 • Jeanette, Nils mamma, har ordnat ett bankkonto för klasskassan. Jag har mailat er numret.
 • Önskemål om att föräldrar ska ordna någon klassfest/träff för elever och ev. föräldrar. Några föräldrar pratar ihop sig om det och kontaktar er andra.
 • Vill man ha extrakläder även på fritids kan man lägga dem i en påse och hänga på kroken på fritids. Utanför klassrummet finns lådor för extrakläder.
 • Det är bad nästa vecka. De som inte kan simma kan kontakta simhallen för simskola. Jag informerar mer efter vårt bad på tisdag.

Nästa vecka har vi Hopprepsvecka. På måndag introducerar vi hopprepslekar och hoppar en stund varje fm-rast under veckan. På fredag utvärderar vi och röstar fram veckans topp-lek!

Läxa är kapitel 4, Ett hemskt besked, i Diamantjakten. Där kommer vi att arbeta med att skriva frågor. Några testar att byta till den lite svårare boken. Känn efter hemma om det känns bra. Kom ihåg boken till på fredag!

På tisdag den 20 september är det bad. Ta med badkläder, handduk och dricka/frukt. Påminn barnen om att man duschar innan man sätter på sig badkläderna! Ingen idrott den dagen.

Trevlig helg! Kristina

 

Veckobrev v.37 klass 2A

Vilka fantastiska barn ni har! De jobbar och sliter och anstränger sig!

Vi har hunnit med så mycket. Nu kan vi synonymer och vokaler samt alfabetisk ordning i svenska. Eleverna har också visat att de kan lyssna på en saga och skriftligen återberätta en del av innehållet. Vi har skrivit sagor till en bild och där for fantasin i väg må ni tro!  Vi kan räkna med tior, jämna och udda tal, ekvationer (utelämnad term) och enkel problemlösning i matte. I engelska ser vi på ett program som heter The Game och där har vi repeterat hälsningsfraser och tränat på att räkna till 20 på engelska. I no läser vi om höstens skördar och har tittat på rotfrukter och målat och skrivit och pratat om Jonas Alströmer som gjorde potatisen populär i Sverige. I so har vi pratat ordningsregler.

Nästa vecka den 13 september har tvåorna och treorna en uteförmiddag med lekar och samarbetsövningar. Vi är i skogen vid vattentornet. Ta på bra skor att ”springa” i och oömma kläder.

På onsdag kväll kl. 18.30-19.30 är ni välkomna till föräldramöte i klassrummet.

Läsläxa är kapitel 3 i läseboken.

Trevlig helg!

Kristina

 

Klass 2A vecka 36

Ytterligare en vecka har gått! Barnen är positiva och härliga! Trots att det är varmt och att dagarna är långa!

Vi har arbetat med alfabetisk ordning, räknat med tiotal, sett film The Game på engelska, sjungit flera nya sånger, varit på utflykt till Ringvägen och plockat stenar. Dom ska vi sedan använda till en bilduppgift som ni kommer att kunna se i elevhallen.

Jag vet att många läst läxan flera gånger. Så ska det vara! Då blir vi duktiga läsare.

Läsläxa är kapitel 2, Ödehuset.

OBS! Ta med läxboken varje fredag. Vi läser ett kapitel i veckan. Meningen är att de ska öva på stycket så att de får flyt i läsningen.

OBS igen! Det är idrott på tisdagar och fredagar. Då ska idrottskläder vara med.

På torsdag, 8 sept, är det skolfotografering direkt på morgonen när vi börjar.

Trevlig helg!
Kristina

 

 

Klass 2A vecka 35

Nu är vi riktigt igång! Vi har sjungit nya sånger, arbetat med större än och mindre än, repeterat djur på engelska, läst i nya läseboken och mycket mer. Det märks att eleverna har vilat för nu är de verkligen på bettet! Det är så kul!

Schemat ni får hem är preliminärt. Det kan bli ändringar. Vi har grupptimmar på em på måndag och onsdag. Grupperna är nya för i år och står på baksidan av schemat. På måndag sluter grupp 2 tidigt, på onsdag grupp 1. Idrott är det på tisdag och fredag. Emma Sönnergren är idrottslärare i år.

Lappen med era kontaktuppgifter vill vi ha in så snart som möjligt. Glöm inte baksidan där ni godkänner att eleverna får vara med på bloggen. (Jag tar för givet att det inte är några ändringar men vi måste få in lapp från alla ändå!)

Anmäl all frånvaro i Dexter.

Telefonnummer till Linnea fritids är 08 520 737 92.

Vi har halvklass tillsammans med Hampus Odeen Karlsson två gånger i veckan och med Petra Buskas Scheffer en gång i veckan. Då använder vi grupprummet bredvid klassrummet eller också är det en uteaktivitet.

Eleverna får hem läxan på fredag och läxmappen ska vara tillbaka fredagen därpå. VI kommer att ha läsläxa i läseboken Diamantjakten. Vi går igenom läxan i skolan och sedan får ni läsa på den hemma under veckan. Läxa den här veckan är kapitel 1 Resande nallen.

Trevlig helg!
Kristina

Klass 2A vecka 34

Hej!
Jag hoppas att ni alla har haft en härlig sommar och att ni nu är sugna på att börja skolan igen. Särskilt välkommen önskar vi Jonathan som börjar i vår klass. Vi ser fram emot att träffa er på stora skolgården tisdagen den 23 augusti klockan 9.00-11.15 då vi först har ett upprop och sedan går till klassrummet. Vi äter mat i skolan den dagen. Första veckan onsdag- fredag går vi kl. 8.10-13.00. På fredag är det idrott inomhus. Ta med idrottskläder.
På fredagen första skolveckan skickar vi hem mer information med bl a schema.
Varmt välkomna!
Kristina

Klass 1A vecka 24

Ta med en väska eller plastkasse på måndag den 13 juni. Då tömmer vi det som är kvar i bänken!

Skolavslutningen är tisdagen den 14 juni klockan 10.00 på stora gården. Vi samlas i klassrummet kl. 9.15 för en avslutningsstund tillsammans, sjunger några sånger, läser om vad sommaren betyder för oss och pratar. Ni föräldrar är naturligtvis också välkomna. Det blir ståplats runt klassrummet!

Efter att programmet på stora gården är slut, ca 11.00, så samlas vi vid dörren in till matsalen och säger ett ordentligt hej och glad sommar till varandra.

Tack för det här läsåret. Det har varit fantastiskt att få ha ett så fint samarbete med er föräldrar och med era barn förstås! Ett härligt läsår! Jag ser fram emot tvåan redan!

Höstterminen börjar tisdagen den 23 augusti kl. 9.00-11.15 för år 2.

Glad sommar

önskar Kristina

 

Vecka 23 och 24 – klass 1A

Måndagen den 6 juni är det lov.

Onsdagen den 8 juni kommer vi göra en utflykt tillsammans med 1B, så det blir ingen vanlig idrott denna dag.

Läxfritt resten av terminen!

Skolavslutningen är tisdagen den 14 juni klockan 10.00 på stora gården. Vi samlas i klassrummet kl. 9.15 för en avslutningsstund tillsammans, sjunger några sånger och pratar. Ni föräldrar är naturligtvis också välkomna.

Vecka 22 och 23 – Klass 1A

Veckorna som kommer:

Onsdagen den 1juni kommer vi att ha en vårvandring tillsammans med 1B och tvåorna. Vi kommer då att promenera till Nicksta när vi kommer att äta lunch och så leka en stund innan vi går tillbaka till skolan. Vi kommer att servera korv med bröd, dricka och frukt. Barnen får gärna ta med sig extra dricka och frukt/ smörgås om de vill. Tänk på ägg- och fröallergi.
Ingen vanlig idrott denna dag.

Måndagen den 6 juni är det lov.

Onsdagen den 8 juni kommer vi göra en utflykt tillsammans med 1B, så det blir ingen vanlig idrott denna dag.

Skolavslutningen är tisdagen den 14 juni klockan 10.00 på stora gården. Jag vill samla barnen i klassrummet kl. 9.15 för en avslutningsstund tillsammans. Ni föräldrar är naturligtvis också välkomna.

Läxan: Läsförståelse om fåret och hönan. Svara på frågorna med hel mening.

Med vänliga hälsningar Kristina

v.21

OBS! På tisdag är det bad igen. Vi samlas strax före 7.55 i elevhallen! Tåget går 8.19 från stationen. Ta med badkläder och handduk. Skolan slutar i vanlig tid.

På onsdag springer Svandammsskolan traditionsenligt Lunken. Vi i ettan springer två varv runt Svandammsparken. Vi byter inte om så se till att barnen har bra skor och sköna kläder att springa i. Skolan slutar 12.20 för alla den dagen. Även på torsdag slutar alla kl. 12.20 så det blir lika för båda grupperna.

Läxan handlar om hästen. Svara på frågorna med en hel mening.

Trevlig helg! Kristina

V. 20

Åh, vad roligt det var att uppträda för er föräldrar. Barnen var helnöjda. Ni kan läsa om deras reflektioner i trappan upp till vårt klassrum. Några exempel hittar ni även här på bloggen.

Nästa vecka är det inga utflykter eller schemaändringar inbokade. Men om det blir så här varmt kan det hända att vi gör någon spontan-uteaktivitet!

Temat vi arbetar med nu är Bondgården. Läsläxa är att läsa om kon och svara på frågor. Rätta gärna elevernas svar. Hel mening, stor bokstav och punkt – det kan de nu! De som vill har även med sig en utmaningstext. Titta in i kylskåpet och skriv på baksidan vad ni hittar där som kommer ifrån kon.

Trevlig helg!

Kristina

V. 19

Det var härligt att lyssna på redovisningarna av elevernas favoritböcker. Många hade skrivit långa berättelser.

Nu är det snart dags! Föräldrakväll onsdagen den 11 maj klockan 18.30. Vi kommer att vara i elevhallen så att alla får plats. Publiktillströmningen lär väl bli enorm! Själva showen tar högst en halvtimme och sedan bjuder vi båda barn och vuxna på saft och kaka. Eleverna behöver inte komma mer än fem minuter i förväg. Välkomna!

Läxa är att skriva egna problemtal. Vi har tränat på det i skolan. Skriv en räkneberättelse, avsluta med en fråga och frågetecken förstås. Minst två tal så att vi får lite att klura på när vi redovisar. Man måste själv kunna räkna ut sitt tal!
Ex: Lisa läser 10 sidor i sin bok på tisdagen och 5 sidor på onsdagen. Hur många har hon läst?

På tisdag, 10 maj, är det bad. Ta med badkläder och frukt. Vanliga skoltider gäller.

Trevlig helg! Kristina

Vecka 18

Den här veckan blir en kort skolvecka. På onsdag slutar alla elever klockan 12.20 så det blir lika mellan grupperna.

Läxfritt!

Vi övar och övar så glöm inte att boka in onsdagen den 11 maj kl. 18.30. Då har vi i 1A ett litet uppträdande för er föräldrar där vi visar, genom våra sånger, vad vi lärt oss i ma, eng, om naturen osv. Plats meddelar jag senare.

Ha en trevlig helg och Valborg önskar Kristina

 

Vecka 17

Nästa vecka har kommunens skolor städdagar. Vi har ännu inte bestämt vilken dag vi städar men vi i ettan ska städa stora skolgården. Barnen får plasthandskar att skydda sig med. Se nedan om Håll Sverige Rent.

Om Håll Sverige Rents Skräpplockardagar i skola och förskola

Håll Sverige Rent har organiserat skräpplockardagar i flera decennier – och det är inte bara för att tillfälligt göra miljön lite renare. Vi tror att den som plockat skräp undviker att skräpa ned i fortsättningen. Vi tror också att det är lättare att ta till sig globala miljöproblem om vi själva är med och påverkar vår närmiljö. Under Håll Sverige Rents Skräpplockardagar är barn och ungdomar med i ett positivt förändringsarbete och gör skillnad själva. Dessutom är Skräpplockardagarna ett ypperligt tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som till exempel nedskräpning, återvinning, konsumtion och allemansrätten.

Lördagen den 23 april är det Världsbokdagen. Läxan denna vecka blir därför att skriva om din favoritbok. Det kan vara en bok som du tyckte om när du var liten eller en bok som du tycker om att läsa eller lyssna till nu. Beskriv och berätta. T.ex: Vad handlar boken om? Vilka personer eller figurer finns med i boken?  Varför tycker du om boken? På fredag redovisar vi för varandra.
Läs också extra hemma under veckan och be gärna en vuxen läsa för dig.

På tisdag och onsdag kommer vi att ha besök i klassen av en lärare från Bangladesh. Hon ska följa arbetet i klassen för att lära sig mer om skolan i Sverige.

I förra veckobrevet står informationen om utvecklingssamtalen.

Boka in onsdagen den 11 maj kl. 18.30. Då har vi i 1A ett litet uppträdande för er föräldrar där vi visar, genom våra sånger, vad vi lärt oss i ma, eng, om naturen osv. Plats meddelar jag senare.

Mvh Kristina

Vecka 16

Nu har vi läst och arbetat med vårblommor under två veckor. Barnen har målat, skrivit, läst faktatexter om blommorna.
I onsdags besökte vi skolbiblioteket och eleverna fick låna två böcker var. Nu läser vi tyst en stund varje dag i skolan. Läsglädjen är stor och det är härligt när barnen tar varje tillfälle att få  en lässtund, t ex när alla ännu inte kommit in efter rasten!
I matte har vi arbetat med att addera och subtrahera med 10.

Läxa är en stencil med uppgifter. Är man riktigt säker finns det även utmaningsuppgifter där man adderar och subtraherar med flera tior.

Den här veckan är det också en önskeläxa! Några barn föreslog att läxan skulle vara att rita/skriva om sitt drömhus, hur det skulle se ut. Det tyckte jag lät som en rolig läxa så den tar vi den här veckan! Vill man bara skriva är det ok.

Denna termin kommer  utvecklingssamtalen att ligga under två eftermiddagar/kvällar nämligen torsdagen den 28 april och måndagen den 2 maj mellan 16-19. 
För att inte alla ska komma samma kväll så har jag delat upp klassen i två grupper.
Torsdagen den 28 april är det grupp 1, dvs. Kian, Meija, Ludwig, Naemi, Vincent, Hannes, Felicia, Jolie, Nils, Ebbe, Gabriel, Tindra och Leia som är välkomna. 
Måndagen den 2 maj är grupp 2, dvs. Max, Saga, Sam, Clara, Julia, Dante, Ludde, My, Emanuel, Hedvig, Emil och Smilla välkomna. 
Ni bestämmer själva vilken tid ni vill komma mellan 16-19. Räkna med att vara här minst 30-45 minuter. 
Barnen kommer att visa er runt på olika stationer. Ni kommer även att titta i barnens portfolios, titta på utställningar och i barnens pärm och arbetsböcker och barnen kommer att visa några av de appar vi arbetar med på Ipadsen. Jag kommer, under den tiden ni är här, ha en stund enskilt med er där vi går igenom höstens IUP och barnens omdöme. 
Det här brukar fungera bra men det är klart att det skulle kunna bli många som kommer samma tid. Då kan det hända att ni får vänta en liten stund på att jag ska bli ”ledig”. 
Om ni har förhinder den dagen som ni ska komma så kan ni självklart byta till den andra dagen, med meddela mig om ni byter. 
Med vänliga hälsningar
Kristina

Vecka 15

Vi har haft en härlig vecka med arbetsvilliga, flitiga, reflekterande elever!

Läxan gick som en dans så nu är det en stor utmaning med den här veckans läxa som är en faktatext om blåsippan. Vi har läst igenom den i skolan. En vuxen kan läsa före så barnen har bra förförståelse när de börjar läsa. Blir det för svårt kan man läsa varannan mening. Det ska vara ”lite” svårt för att man ska gå ett trappsteg men det är viktigt att det inte är för svårt för då tappar eleverna sugen.

Idrott som vanligt på onsdag annars vanlig vecka.

Trevlig helg! Kristina

Vecka 14

Det var härligt att träffa eleverna igen efter lovet. Vi har jobbat hårt i dag, måndag.
Läxa är att läsa en text och svara på frågor med hel mening. Jag har skickat med en stencil hem.
Idrott på onsdag!
Med vänlig hälsning Kristina

Vecka 12

Åh, vad härligt det är med solen som äntligen tittar fram. Det blir full aktivitet på skolgården på rasterna.

Nästa vecka blir ingen idrott då vi ska åka till Ishallen och se Älvornas vårdans med konståkningsgruppen. Julia från klassen är med. Vanliga skoltider..

Påsklovet börjar på fredag, skärtorsdagen är vanlig skoldag.

Den här veckan (och gärna även på lovet) är läxan inte bara elevernas utan även er föräldrars. För läxan är att ni ska läsa högt för era barn. Gärna en stund varje dag. Forskningen visar att just högläsning är viktig för att eleverna ska få ett bra ordförråd och för att komma igång med sin egen läsning. På torsdag får barnen berätta om vilka böcker de hört.

Ha en härlig påsk!

Hälsar Kristina

 

Vecka 11

Oj, vilka flitiga elever det har varit den här veckan. Vi har jobbat med problemlösning, läsförståelse, var vi bor, djur på engelska, sjungit, ritat, arbetat med klockan, läst i låneböcker från biblioteket mm.

Många idrottslektioner har gått bort pga. teaterbesök mm. Det var kanske anledningen till att flera glömt idrottskläder i onsdags. De fick vara med ändå. Påminner nu en gång för att alla ska komma ihåg kläder på onsdag.

På tisdag får vi besök av en lärarkandidat. Hon vill titta på hur vi arbetar med no, naturorienterande ämnen. Därför ska vi arbeta med ekorren. Läxa är att läsa en faktatext om ekorren. Några har fått två versioner, en lite kortare. Låt eleven läsa den som ni tycker passar bäst. En vuxen kan läsa den längre texten.

Vi har arbetat mycket med klockan, hel, halv, kvart i och kvart över. Skrivläxa är att skriva vad man gör några klockslag i veckan. T ex Jag går upp kl. 7. Jag har träning på onsdagar klockan halv 4.

Trevlig helg!

Kristina

 

Vecka 10

Det ska bli roligt att träffa barnen igen efter lovet. Jag hoppas verkligen att alla tillfrisknat. Det var en rejäl influensa som flera i klassen råkade ut för.

På tisdag 8/3  badar vi. Ta med badkläder och ev. frukt för den som vill. Alla slutar 13.10 den dagen. Båda grupperna slutar därför 12.20 på måndag som kompensation.

I SO kommer vi att prata om var vi bor. Vårt land, landskap, kommun, adress. Läxa är att kunna stava och skriva Sverige, Södermanland och kunna skriva och stava sin adress och sitt postnummer, (För de elever som bor på två adresser räcker det med den ena.) Skrivläxa är att skriva och berätta om sitt hus, hur det ser ut, hur omgivningen ser ut. Ex Jag bor i ett stort, gult hyreshus. Utanför porten finns det en bänk där man kan sitta och vila sig. Vi har en liten park i närheten. Min lägenhet har tre rum etc.
Det går bra att skriva antingen med penna eller på dator. Vi läser upp läxorna på fredag.

Jag har skickat rektorsbrevet med mail. Där står bl a att läsa om förbud att använda mobiltelefon i skolan. Läs om varför regeln tillkommit, där. Jag samlar in telefonerna (gäller bara ett par stycken än i ettan) och eleverna får tillbaks den vid hemgång.

De första snödropparna såg jag i min gräsmatta i går. Härligt att våren är i antågande!

Kristina

 

Vecka 9-10

Oj så många som insjuknade den här veckan. Som mest var nio sjuka i klassen. Det var en  riktigt kraftfull influensa.

Sven Nordqvist-temat var uppskattat av eleverna. Vi har läst flera böcker högt, tittat på filmer, sjungit, målat, gjort mattetal, skrivit frågor, ritat och skrivit sagor om Pettson och Findus.

Tisdagen den 8 mars, när vi är tillbaks igen efter sportlovet, är det bad. Då slutar alla ca 13.10. Badkläder och frukt som vanligt. Som kompensation slutar alla 12.20 på måndagen.

Nytt veckobrev med läxan får ni efter lovet.

Hälsar Kristina

 

Vecka 8-9

Härligt med lite mer snö! Barnen hade jätteroligt på rasterna.
Nästa vecka ska vi se Ösmo Barns föreställning Den magiska dörren på Vågen, Folkets Hus, på tisdag. Vanliga skoltider gäller.

På fredag den 26/2 avslutar vi vårt tema om Sven Nordqvist som skrivit om Pettson och Findus. Vi sjunger Pettsons sånger, berättar fakta om författaren och eleverna kommer att få redovisa det de arbetat med.

Vi har ju pratat mycket om yrken på SO-lektionerna. Läxa är att fråga en förälder om vad han/hon arbetar med eller har arbetat med. Skriv en kort beskrivning om arbetet och arbetsuppgifterna. Redovisning på fredag som vanligt. Ingen läsläxa men det är naturligtvis viktigt att läsa ändå!

Vecka 9 är det sportlov! Glöm inte att läsa lite då också!

Från fritids:
Kvarglömda kläder!

Under det kommande sportlovet kommer vi att rensa bland alla kvarglömda kläder. Saknar ni något ber vi er att kolla i lådorna nu innan lovet(Senast fredag 26/2). Vi skulle även uppskatta om ni ser över era barns klädhängare och tar hem det som inte behöver hänga eller ligga där.
Ni som har barn som är lediga hela lovet, ta gärna hem så mycket som möjligt från barnens klädhängare så underlättar det för oss när vi ska göra det fint inför skolstarten igen.

// Fritidspersonalen

Med vänlig hälsning Kristina

 

Vecka 7

Trots en regnig promenad till bussen så hade vi en härlig dag i ishallen. Alla barn hade med sig skridskor och hjälm och åkte så det stod härliga till!
Vi har pratat yrken och läst om bl a vilka som arbetar på ett sjukhus. I tisdag gick vi en frågerunda om yrken och läste om optiker, frisör, kock, taxichaufför mm.
I matte har vi arbetat med stapeldiagram och cirkeldiagram. Nästa vecka ska vi göra egna diagram.
Nu kan vi orden mother, father, brother, sister, grandmother och grandfather på engelska. Vi såg filmen Kids English Zone om just familjen.
På torsdagen hade vi samling för att uppmärksamma Alla Hjärtans Dag. Alla klasser
år F-3, ca 200 elever, samlades i elevhallen. Vi sjöng Änglamark, Äppelmelodi, Du är min bästa kompis och några elever läste sina dikter om hur man är en bra vän. Vi berättade även om Valentin och varför vi firar Valentines Day. Det är fantastiskt att så många barn kan lyssna intresserat och vara med och sjunga.
Läxa är att spela Fia på ett lite annorlunda sätt. Det handlar om hälften och dubbelt.
Läsläxa är att läsa två räkneramsor. Den första kan man faktiskt lära sig utantill!
Följ länkarna här:
Utantill Räkneramsa 1-20
Läsa Räkneramsa Rovan

Ha en trevlig helg!
Kristina

Vecka 6

Vi arbetar med tema yrken. Läxa är att skriva rätt yrke till rätt bild. Skrivläxa är att skriva kort vad man gör när man har ett visst yrke.

Onsdagen den 10 februari är det dags att åka skridskor i ishallen. Barnen ska ha med sig skridskor, hjälm, vantar och om de vill får de ha klubba och boll. (OSB! Ej puck.) Vi kommer att få lunch serverad där i form av korv med bröd, men barnen får gärna ha med sig någon frukt och dricka. Vi samlas i elevhallen 8.10 och skoldagen slutar ca 12.20 för alla elever.

Den 11 februari kommer F-3 att ha en samling med tema vänskap. Fritids kommer att ha detta tema hela vecka 6.

Vi ska inte bara vara vänliga mot varandra utan vi ska vara vänliga mot vår planet – jorden eller Tellus. Lyssna på Sven-Bertil Taube när han sjunger Änglamark. Vi ska naturligtvis sjunga den i skolan också!  Klicka här!  https://www.youtube.com/watch?v=8igyQ2m1aTE

Vill du sjunga med så har du texten här!

Änglamark

Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill,
jorden vi ärvde och lunden den gröna.
Vildrosor och blåsippor och lindblommor och kamomill
låt dem få leva, de är ju så sköna.

Låt barnen dansa som änglar kring lönn och alm,
leka tittut mellan blommande grenar.
Låt fåglar flyga och sjunga för oss sin psalm,
låt fiskar simma bland bryggor och stenar.

Sluta att utrota skogarnas alla djur!
Låt örnen flyga, låt rådjuren löpa!
Låt sista älven som brusar i vår natur
brusa alltjämt mellan fjällar och gran och fur!

Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill,
jorden vi ärvde och lunden den gröna.
Vildrosor och blåsippor och lindblommor och kamomill
låt dem få leva, de är ju så sköna.

Mvh Kristina

Vecka 5 och 6 – Klass 1A

Veckorna som har gått:

Vi har under veckorna som gått arbetat med att skriva korrekta meningar med stor bokstav mellanrum mellan orden och punkt. Vi har bland annat skrivit beskrivande meningar till bilder. I matten fortsätter vi med att arbeta med talen 10-20 både plus och minus. Vi har avslutat arbetet med vinterfåglar och gjort egen fågelmat av torkad frukt som vi har hängt upp i grönområdet bakom Linnea.

Veckorna som kommer:

Onsdagen den 10 februari är det dags att åka skridskor i ishallen. Barnen ska ha med sig skridskor, hjälm, vantar och om de vill får de ha klubba och boll. (OSB! Ej puck.) Vi kommer att få lunch serverad där i form av korv med bröd, men barnen får gärna ha med sig någon frukt och dricka.

Den 11 februari kommer F-3 att ha en samling med tema vänskap. Fritids kommer att ha detta tema hela vecka 6.

Nu har det blivit töväder och det är blött på skolgården. Se över era barns kläder, både ytterkläder, skor/stövlar och extrakläder i lådorna. Titta gärna även i tunnan med glömda kläder, det finns massor av tröjor, jackor och byxor där.

Påminnelse om att den 3 februari är en studiedag. Meddela fritids ert barn vistelsetider denna dag.

Glöm inte att svara på skolenkäten från Skolinspektionen. Den bifogar jag i ett mail till er.

Läxan:
Läsläxa i småböcker.
Vi har under veckan arbetat med serier. Läxa är därför att skriva en egen serie. Barnen har fått med sig en mall i sin läxmapp. Be barnen tänka på en början, mitten och slut innan de börjar rita och skriva.

Med vänliga hälsningar Kristina

V. 4

OBS! Bad tisdag den 26/!. Ta med badkläder och frukt. Det blir sen lunch!

En händelserik vecka lider mot sitt slut. I tisdags fick vi höra och se Kulturskoleelever presentera sina instrument. Ni får hem en anmälningsblankett till Kulturskolan ifall någon skulle vara intresserad av att börja spela.

Onsdagen bjöd på soligt väder och den plogade isen på Svandammen var fin-fin! Vi fick en härlig förmiddag tillsammans med 1B.

Läxa till nästa vecka är att repetera texten om Skatan som vi läst i skolan. Träna så att det blir flyt i läsningen! I matte har vi pratat om Anders Celsius och termometern. Läxa är att titta på termometern (varje dag eller några dagar) och anteckna hur många grader det är på morgonen. Skriv så här: -6°C när ni fyller i stencilen. Måla antal grader på termometern.

OBS! Onsdagen den 3 februari är eleverna lediga från skolan. Meddela fritids om eleven ska vara där den dagen.

Glöm inte att gå in här på bloggen och läsa om allt vi gör i skolan!

Trevlig helg!
Kristina

V. 3

Det är härligt att vara igång igen! Glada barn med arbetsglädje. Vi har hunnit med mycket redan. Läs här på bloggen!

På tisdag ska vi till Kulturskolan på Musikcirkus då elever demonstrerar de olika instrumenten man kan lära sig att spela. Alla slutar sent den dagen, ca kl. 14.00. Därför slutar vi i stället tidigt, 12.20 allihop på måndag.
En lapp med information från Kulturskolan får barnen med sig i läxmappen.

Läxa är att läsa som vanligt samt att skriva kort om vad man kan leka ute när det är vinter och snö. Rubrik Lekar på vintern.  Rita gärna en bild till!

Trevlig helg!
Kristina

V. 2  2016

Välkommen tillbaka till skolan!

I morgon börjar alla barn 8.10 och slutar 12.20.
På onsdag har vi traditionsenligt julgransplundring. Det är på idrottstiden. Inget ombyte behövs.

Nu är det blött och slaskigt på skolgården. Det är bra med extrakläder i lådan!

Läxfritt den här första veckan men läs gärna en stund! Läxan för nästa vecka får ni på fredag. Se till att läxmappen är i skolan då.

På fredag kommer nästa veckobrev.

Det blir roligt att träffas igen! Hälsar Kristina

 

v.50

Ni är hjärtligt välkomna till vår lilla sångföreställning på tisdag.

Det är inget luciatåg men vi sjunger sånger om jul och advent. Några sjunger om lucia och tärnor. De vet själva! De får ha lucialinne och glitter, om ni har! Annars går det bra utan. Några är också stjärngossar. De som har stjärngossemössa kan ta med annars gör vi egna till stjärngossarna. Har ni stjärngosselinnen går det bra att ha dem men ingen behöver köpa enkom för den här kvällen! Tomteluva och tärnljus också bara om ni redan har.

Vi tänkte ha ett litet genrep på fm på tisdag. Därför vill vi att alla tar med sina luvor, linnen, glitter mm redan på måndagen. OBS! Skriv namn i tomteluvor och på tärnljusen!

På kvällen träffar vi alla elever i 1B:s klassrum ca 18.20 för att samla oss. Ni föräldrar går direkt till matsalen. Det blir trångt men mysigt. Får man ingen sittplats går det bra att stå utmed väggarna. Det hela tar ca 25 min.

Efteråt blir det lite glöggmingel i elevhallen. Det finns även saft till barnen och pepparkaka som tilltugg. Barnen gratis men 10:- per vuxen.

Välkomna!

Vecka 50 och 51 – Klass 1A

Här kommer det sista veckobrevet för terminen, tänk vad tiden går!

I veckorna som har gått har vi pratat om hur viktigt det är att använda reflexer. I matten har vi jobbat med symmetri och att mäta med centimeter. Vi repeterar olika moment som vi har arbetat med under terminen. Vi har även pratat om varför vi firar advent. Vi har skrivit tomtesagor på ipaden. Sagorna läste jag sedan upp för klassen.

Tisdagen den 8 december kommer vi att julpyssla tillsammans med FA under förmiddagen.
Fredagen den 11 december kommer sexorna att lussa för oss andra på skolan enligt Svanis tradition.
Tisdagen den 15 december klockan 18.30 i elevhallen är det dags för vår julföreställning tillsammans med 1B. Har man en tomteluva så kan man ha den på huvudet och de som har får gärna ta med sig ett tärnljus . Efter föreställningen kommer det att bli lite mingel med glögg och pepparkakor.
Onsdagen den 16 december behöver barnen inte vara ombytta på idrotten. Vi kommer då att ha jullekar och sånger tillsammans med 1B. Vi samlas i klassrummet denna dag.
Fredagen den 18 december är det julavslutning. Då går barnen i skolan mellan 8.10-11.00.

Läxan:
Nu är det dags för terminens sista läsläxa. Under lovet är det såklart läxfritt, men det är oerhört viktigt att barnen fortsätter läsa hemma under lovet.

Med vänliga hälsningar Kristina

Veckobrev v. 49

Nu är vi väl förberedda för att kunna fira första advents ankomst! Adventskalender är tillverkad, julpåsar hänger på anslagstavlan, fina adventsljusstakar sitter på väggen och vaktmästaren har satt ut ljusstakar i fönstren. Eleverna är förväntansfulla!

Vi läser, skriver och räknar så det står härliga till. I går skrev vi sammansatta ord med snö på ipaden och vi skrev meningar med punkt och stor bokstav med pennan. I matte arbetar vi med symmetri. Vi har sjungit om symmetri, vikt så att det blivit symmetriskt mm.

Läxa är att rita av något hemma som är symmetriskt. Gör en symmetrilinje i mitten. Det kan vara en sax, en väggkontakt eller något annat. Läsläxa i småböcker som vanligt!

Ta med en tom toarulle till skolan till på fredag. Den kommer att förvandlas till en fin tomte när vi ska pyssla så småningom.

Boka kvällen den 15 december kl. 18.30. Då kommer vi att tillsammans med 1B ha ett sånguppträdande i elevhallen. Mer info kommer i nästa veckobrev.

Med vänlig hälsning Kristina

Läxa

Veckobrev v. 48

Vilken härlig vecka vi har haft! Bad, skridskor och teater med Cirkus Cirkör. Eleverna är så trevliga när vi är på utflykter.

Det märks att Elsa Beskow-temat var intressant. Det har redan kommit in läxor med mycket fakta! Nästa veckas läxa är att skriva hur mycket klockan är. Skickar med en stencil. Det handlar om hel timme. (De som är säkra på halv och kvart i/över kan även göra det på sidan där man ska rita in visarna.) Läsläxa i småböcker som vanligt.

I övrigt blir skolveckan ”normal”! Tänk på att ha bra kläder när det regnar. För att orka med hela skoldagen behöver man frisk luft så vi försöker att vara ute alla raster.

Hälsar Kristina

Veckobrev v. 47

Nu kan vi jättemycket om Elsa Beskow. Vi har läst Hattstugan, Tomtebobarnen och Solägget och lärt oss fakta om Elsa Beskow. En utställning om det här sitter i elevhallen.

Nästa vecka, v. 47, blir en hektisk vecka. Eftersom vi alla får sena dagar så ändras schemat lite grann. På måndag slutar skoldagen 12.20 för alla elever. På tisdag är det bad. Alla slutar ca 13.10. På onsdag åker vi skridskor i Ishallen. Samling i elevhallen på morgonen. Vi tar buss 783 kl. 8.37 från stationen. Klubba och tennisboll är tillåtet. Glöm inte hjälmen! Vi äter lunch tillsammans men man får ta med dryck, smörgås (äggfri!) och frukt om man vill. Skoldagen slutar för alla när vi kommer tillbaks till skolan ca 12.15. På torsdag ser vi en föreställning Cirkus De Luxe i Gröndalsskolans aula. Skoldagen slutar ca 13.10 för alla elever.
Många trevligheter minsann!

Läxa är att läsa en bok som vanligt. Skrivläxa är att skriva lite grann (några korta meningar) om Elsa Beskow eller om någon av hennes sagor. Det går bra att skriva på dator eller Ipad om man vill. Här behövs kanske lite vuxenhjälp! T ex Barnen bodde i en hatt. Solägget var en apelsin. Jag tyckte om Tomtebobarnen för den var …… osv.

Trevlig helg!
Kristina

Veckobrev v. 46

Det har varit så trevligt att ha utvecklingssamtal med er och eleverna. Tänk vad mycket vi har lärt oss på kort tid! I dag sa en elev ”Jag tycker det är så roligt att du lär oss så mycket i skolan”. Då blir man glad!

Läxa är att läsa som vanligt. I matte har vi börjat med subtraktion. Jag skickar hem en stencil att jobba med. Hitta även på egna subtraktioner!

V. 46 har vi temavecka om Elsa Beskow. Vi kommer att lära oss fakta om henne och läsa många av de fint illustrerade böckerna.

Trevlig helg hälsar Kristina

Veckobrev för v. 44-45

Det är höstlov under v. 44. Barnen behöver lite ledigt nu. Vi har jobbat hårt i många veckor.
På måndagen den 2/11 slutar alla elever 12.20. På tisdagen den 3/11 är det bad och då slutar alla ca 14.00. Badkläder, tvål och frukt som vanligt.
Läsläxan gäller v. 45. Det är viktigt att läsa med och för barnen för att de ska få ett läsintresse och få läsflyt och läsförståelse. Har ni tid så läs gärna med barnen även fast det är lov från skolan!

Nedan ser ni samtalstider.

Välkommen på utvecklingssamtal i klassrummet! Jag har utgått ifrån de tider när ni hämtar eleverna på fritids så att ni inte ska behöva komma tillbaka till skolan för samtal (för de som har olika tider har jag bara tagit en tid som jag tror passar.)  Hoppas tiderna är ok. Hör av er annars.

Ni kommer att få hem en stencil där eleverna ska fylla i ”munnar” för hur de känner sig vid olika situationer. Ta med den till samtalet.

Vi pratar tillsammans i 20 min. Sedan kan man ta med pärm och portfolie och titta i dem i korridoren. Välkomna!

Kristina

Tisdagen den 10/11

16.40 Hedvig

17.20 Clara

17.40 Leia

Onsdagen den 11/11

15.00 Julia

15.20 Ebbe

15.40 Smilla

16.00 Naemi

16.20 Felicia

 

 

 

 

Veckobrev v. 43

Nu kan vi massor om svampar. Vi har tittat på film, läst böcker, gjort egna faktaböcker och fantasiböcker. De sitter i klassrummet och pryder väggen.

I matte har vi gjort 9:or och nu har vi gått igenom och repeterat alla siffror. De skrivs ju uppifrån! Viktigt att komma ihåg. Vi sjunger en sång om tiokamraterna så de börjar sitta hos en del.

Vi uppmärksammade kulturveckorna här i Nynäshamn med en sångsamling i elevhallen. Härligt att höra åtta klasser sjunga tillsammans.

På tisdag fm gör vi en utflykt till Ringvägen. Den som vill tar med frukt och dryck eller smörgås (ej ägg!). Vi äter lunch som vanligt i skolan.

Läsläxa som vanligt. Skrivläxa är att skriva en och ett-ord tex en ros, en sol, en bok, en ram, ett tak, ett hus. Det är tillåtet att skriva svårare ord och meningar. Försök att använda de små bokstäverna. Be en vuxen hjälpa till!

V. 45 börjar vi med utvecklingssamtalen. Tider kommer nästa vecka. Jag utgår ifrån när eleverna hämtas på fritids så att ni inte ska behöva komma hit extra på kvällen.

Ha en skön, härlig hösthelg önskar Kristina

 

Veckobrev v. 42

I dag, fredag, blir det disco på skolgården på första rasten. Rocka fett med Svanis! En dansgrupp kommer att dansa två låtar och sen är det vi i klasserna som dansar loss. Ett roligt inslag i skoldagen!

Läxa är som vanligt att läsa en bok. Jag lyssnar på alla elever på fredagar men kan förstås inte hinna med alla sidor i de lite längre böckerna. Det är viktigt att boken är med till skolan på fredagen – och det är de allra flesta! Vi har arbetat med klappramsor och rim. Läxa är också att spela ett rim-spel med något syskon eller någon vuxen hemma. De som redan kan läsa läser själva. Läs högt för de som ännu inte är igång.

På onsdag har vi storsamling och ska sjunga tillsammans. Det är Kulturveckor i Nynäshamn och det uppmärksammar vi på vårt vis med sång och musik. Skolan har ett evenemang kl 18.30 torsdagen den 15 oktober, på Kulturveckan, där elever i år 4-6 sjunger och vi även visar vårt stora klackbroderi där alla elever på skolan varit med och broderat. Det blir även en tipspromenad.

Ha en skön helg
önskar Kristina

Veckobrev v. 41

Oj så mycket trevligt vi har gjort den här veckan. I måndags hade vi en toppendag på naturskolan. Vi lärde oss massor om insekter och spindlar. I simhallen tränade eleverna simning flitigt på tisdagen och på onsdag och torsdag sydde båda grupperna sin del till vårt klackbroderi som ska visas upp i elevhallen under kulturveckorna i Nynäshamn.

I matte har vi tränat på dubbelt, mönster och geometriska figurer. Nu sitter det snart!

I sv skriver vi både med pennan och på Ipaden. Vi skrev meningar om hur vi haft det på Naturskolan på Ipaden. Med pennan har vi skrivit meningar som börjar med Här är, och målat bilder till.

Läxa till nästa vecka är att läsa som vanligt. Matteläxa är att rita bilder  i en tabell t ex två blommor i vänstra tabellen och dubbelt så många i den högra, dvs fyra blommor. Jag skickar med en stencil med exempel där man sedan kan fortsätta och göra egna bilder.

Må till on är jag inte på skolan men då är Eva, Rebecka (som vikarierat på fritids) och Linda (även hon vikarie som ofta varit här) i klassen.

Trevlig helg önskar Kristina.

Veckobrev v. 40

Nu vet vi att många har fått sina andra namn efter släktingar. Barnen redogjorde i dag för varför de heter som de gör. Det var en intressant redovisning.

Måndagen den 28 september ska klassen till Naturskolan i Ösmo. Vi samlas då i elevhallen kl. 8.00 för att ta tåget som går 8.20. Tänk på att barnen behöver ha varma och bra kläder och skor/stövlar. Vi kommer att vara ute en stor del av skoldagen oavsett väder. Barnen får gärna ha med sig en frukt och/eller smörgås (tänk på allergier, ej ägg och fröer) och något kallt och/eller varmt att dricka. Skollunch får vi serverad som vanligt. Vi är tillbaka på skolan ca 13.30.

tisdag den 29 september är det bad igen. Ta med badkläder, handduk och en frukt. Även den dagen kommer vi till skolan ca 13.30. Det blir alltså lite längre dagar för båda grupperna både mån och tis.

Läsläxa är att läsa en liten bok och/eller meningar på ett papper. Eleverna har lite olika läxor beroende på hur långt de har kommit med läsningen. Mattläxa är att skriva egna additionstal. Vilka som helst, höga som låga! Minst 10 tal! Vi visar varandra på fredag.

Trevlig helg!
Kristina

Veckobrev v. 39

 • Tack för ett trevligt, positivt föräldramöte! Barnen var så glada för era brev. Jag fick läsa upp dem och eleverna satt andäktigt och lyssnade. Jag läste också upp det ni skrivit om vad ni vill att barnen ska ha med sig när de lämnar trean.
  Det ni ville packa ner i portföljen var det här:
  imageSå kloka tankar! Här nedan lite kort om det vi tog upp på mötet.
 • Eleverna och klassen är ansvarstagande, nyfikna, arbetsvilliga och trevliga! En fröjd att arbeta med!
 • Läxhjälp för de som önskar erbjuder vi ons och tor kl. 13.10-13.30.
 • Anmäl (helst alltid) frånvaro i Dexter. Uppdatera era uppgifter t ex telefonnummer i Dexter.
 • Det finns elever som är väldigt allergiska mot ägg och nötter/frön t ex solrosfrön. Inget födoämnen som innehåller det får tas med till skolan.
 • Önskemål om att få veta vilka appar vi använder i undervisningen. Jag har gjort en sida här på bloggen där jag skriver upp vad vi använder just nu.
 • Vi arbetar med att försöka få bort otrevligt och kränkande språkbruk. Vi pratar mycket om det i klasserna och har noll-tolerans mot svordomar och andra kränkande ord.

Läxan den här veckan är läsläxa som vanligt. Läxan är också att kunna alla sina namn i rätt ordning. Förnamn, mellannamn (om man har det) och efternamn. Prata även om vad efternamnet betyder (om det finns någon betydelse) t ex Lindkvist – en kvist på trädet lind. Varför heter barnet som det gör? Finns det något att berätta. Är det ett släktnamn, något som mamma läste i en bok, någon idol som pappa hade som hette så, bara ett namn som man tyckte om mm. Det brukar eleverna tycka är spännande att berätta om. Träna även att skriva förnamnet med de små bokstäverna.

Ha en trevlig helg
önskar Kristina

Veckobrev v. 38

I veckan har vi arbetat vidare med träd på hösten. Vi har sjungit om rönn, lönn, ek och björk och läst fakta om träden. Med oljepastellkritor målade vi fina rönnbärsklasar och löv och vi gjorde frottage med eklöv. Ni hittar allt här på bloggen.

I matte tränar vi att skriva siffrorna rätt samt addition upp till 10 och likhetstecknets betydelse. Under filmer här på bloggen kan ni se en kort filmsnutt om hur man skriver siffrorna. Det kan vara svårt för en del barn att veta hur man formar dem.

Det finns även en film om hur man skriver en, ett och och med både små och stora bokstäver. Vi har tränat på de ordbilderna och skrivit på Ipaden.

Nästa vecka kommer vi att arbeta med tema trafik.

På tisdag är det bad. Ta med badkläder, handduk och ev en frukt. Vi kommer till skolan vid 14-tiden. Då slutar båda grupperna. Skoldagen blir alltså längre än vanligt. Därför slutar alla elever kl. 12.20 på måndagen.

Läxa är att läsa en ny liten bok. Vi förhör alltid läxan på fredagar. Ta med läxmappen och boken då. Skrivläxa är att skriva och, en och ett. Titta på filmen här på bloggen. Vi har inte tränat att skriva bokstäverna en och en men om man ser filmen ska det inte vara några problem! Jag skickar hem en stencil att skriva på.

Välkomna
till föräldramöte i klassrummet onsdagen den 16 september kl. 18.30-19-30. Vi berättar om arbetet i skolan, pratar om regler och om rutiner.

Mvh Kristina

 

Veckobrev v. 37

Oj vad vi jobbar och lär oss! Den här veckan har vi arbetat med tema höstblommor. Vi har sjungit en sång, målat renfanor och rödklöver, pratat om blommans delar mm.

I matte har vi skrivit siffrorna 0-5. Vi har övat på att dela upp talet fem på olika sätt. 2+3, 4+1 osv. Eleverna har arbetat två och två med att räkna ut uppgifter och öva på addition.

I svenska har vi tränat på ordbilderna en, ett, och. Vi har skrivit en-ord och ett-ord på Ipaden.

Skoldagarna är längre nu i ettan än de var i F-klassen. Jag tycker eleverna har klarat av omställningen väldigt bra. De kämpar på även om de blir lite trötta på slutet av dagen. Det är en positiv anda och härlig arbetsglädje i gruppen.

Vi delar oss ofta i två grupper på fm. Då är det Eva Atterstam Kristiansson som har ena gruppen och jag den andra – sedan byter vi grupper. På em slutar en grupp tidigare och då är det halvklass för den andra gruppen. Då får vi tid att lyssna på alla elever när de t ex läser upp läxan, berättar hur de tänker i matte, skriver på Ipaden.

Läxa den här veckan är att träna på att skriva siffrorna 0-5 rätt och åt rätt håll. Eleverna har en stencil i sin mapp. Vi fortsätter med läsläxa i småböcker. Säg till om läxan är för lätt eller för svår.

I läxmappen hittar ni även information från fotografen. Där står det hur ni ska gå till väga om ni vill beställa foton.
Jag saknar ett par kontaktuppgifts-lappar. Jag skickar med en till att fylla i i de berörda elevernas mapp. Var snäll och fyll i den och lämna till skolan så snart som möjligt.
Jag hoppas ni är flitiga blogg-besökare. Om ni ger kommentarer, som många redan gjort, så kommer de till mig först för godkännande. På det viset kan inga fula kommentarer från utomstående passera. Känslig information lägger jag förstås aldrig ut på bloggen. Då mailar jag.

Välkomna
till föräldramöte i klassrummet onsdagen den 16 september kl. 18.30-19-30. Vi berättar om arbetet i skolan, pratar om regler och om rutiner.

Hälsningar Kristina

Veckobrev v. 36

Vi har haft jättefina dagar under skolans första vecka. Lite varmt har det varit i klassrummet men barnen har varit fantastiska.

Nästa vecka är det skolfotografering för eleverna på tisdag fm.

På onsdag är det idrott. Kom ihåg idrottskläder för inomhusgympa!

Läxa v. 36 är att läsa en bok som eleverna har fått hem i sin läxmapp. Några kan läsa mycket text och har fått hem en sådan bok, andra är helt nybörjare. De ”kom-ihåg-läser” texten. Läs före och låt eleverna peka med ett finger på varje ord. På fredag får de läsa upp läxan i skolan.

Påminner alltså om läxmappen som ska vara med varje fredag.

Titta in på bloggen och läs om allt vi har gjort i veckan.
songbeaten.se
Och – lämna gärna en kommentar. Det gillar vi!
Nästa vecka mailar jag inte hem veckobrevet utan då får ni läsa på bloggen.
Trevlig helg!
Kristina

Veckobrev v. 35

Hej alla föräldrar och barn i 1A!

Tack för en trevlig första skoldag. Det känns jättebra att få arbeta tillsammans med er.
Här kommer mycket information:
 • Schema och gruppindelning finns i läxmappen. Som ni ser så är det halvklasser sista timmen må-to. Det innebär att alla elever inte slutar samtidigt. Den ena gruppen går tidigare till fritids.
 • Det är idrott på onsdagar. Anneli Linnér (klasslärare i 1B) är idrottslärare. Barnen ska ha med sig ombyte, handduk och tvål. Vi kommer att vara inomhus.
 • En uppdaterad läsårsdata bifogas i mail.
 • Frånvaro anmäler ni i Dexter senast 8.00.
 • Veckobrevet hittar ni här på bloggen. Jag lägger ut nya veckobrevet på torsdag kväll eller fredag fm.
 • Läxan är från fredag till fredag. Vi delar ut läxan innan barnen går hem på fredagar och följer upp läxan fredagen därpå. Då ska läxmappen vara med till skolan.
 • Vi är ute i alla väder så tänk på att barnen har lämpliga kläder. Det kan vara bra att ha extrakläder.
Läxa till nästa fredag är att någon vuxen läser en bok högt för barnet. På fredag får barnen berätta om den för klasskamraterna och om man vill får man ta med boken och visa.
Vi kommer att ha ett föräldramöte om några veckor. Vi återkommer om datum och tid.

GRUPP 1

MAX               JOLIE
MEIJA             NILS
LUDWIG         EBBE
NAEMI            GABRIEL
VINCENT        TINDRA
HANNES         LEIA
FELICIA

GRUPP 2

SAGA                LUDVIG
SAM                  MY
CLARA             EMANUEL
JULIA                HEDVIG
KIAN                 EMIL
DANTE             SMILLA

Veckobrev v. 34

Hej alla föräldrar i 1A!

Torsdagen den 20 augusti kl. 9.00 startar vi vid scenen på stora gården. Efter uppropet så går vi till klassrummet tillsammans. Ni föräldrar är välkomna att vara med en stund. Klockan 10.20 äter vi lunch och vi avslutar dagen med en kort samling strax före 11.00 på skolgården. Därefter slutar skoldagen och fritids tar vid.
På fredag går barnen 8.10-12.00.
Fr o m nästa vecka går barnen enligt schemat som eleverna får hem på fredag. Då får ni mer information i ett veckobrev.
Jag ser fram emot att få träffa och arbeta tillsammans med er och era barn!
Välkomna på torsdag!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *